Θα διερευνήσουμε ποιος είσαι

Με την αξιοποίηση σύνθετων διαγνωστικών εργαλείων (συνέντευξη, συμμετοχή σε γραπτή δοκιμασία, διερευνητική διδασκαλία κλπ.) θα προσπαθήσουμε να καθορίσουμε το ιδιαίτερο προφίλ σου, ώστε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια:

 • ποια είναι τα δυνατά μαθησιακά στοιχεία σου, στα οποία μπορούμε να βασιστούμε και να επενδύσουμε.
 • ποιες είναι οι αδυναμίες ή τα κενά από προηγούμενες τάξεις, τα οποία χρειάζεται να διορθώσουμε.
 • ποια είναι η ιδιοσυγκρασία και η κοινωνική συμπεριφορά σου, στοιχεία τα οποία οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας για την ασφαλέστερη δυνατή τοποθέτησή σου στην πιο λειτουργική από όλες τις απόψεις ομάδα εργασίας.

Στην προσπάθεια αυτή, κρίνουμε ιδιαίτερα σημαντική την προσωπική επαφή μας, μέσω της οποίας θα κατανοήσουμε τις φιλοδοξίες και τους στόχους σου, θα εκτιμήσουμε τα γνωστικά χαρακτηριστικά σου και τη δυνατότητα να παράγεις σύνθετους συνειρμούς στον προβλεπόμενο χρόνο σε σχέση με συγκεκριμένα ερεθίσματα.

Κατά αυτόν τον τρόπο, θα είμαστε σε θέση να διαγνώσουμε τις δικές σου ανάγκες και να εκπονήσουμε το κατάλληλο οργανόγραμμα που θα μας βοηθήσει να τις εκπληρώσουμε από κοινού στον μέγιστο βαθμό.

 

Θα σε παρακολουθούμε διαρκώς

Οι υποχρεώσεις σου έχουν οργανωθεί με απόλυτη ακρίβεια έγκαιρα:

 • Σε κάθε μάθημα σού ανατίθεται σαφώς προσδιορισμένος όγκος μελέτης και εργασιών.
 • Κάθε εβδομάδα εξετάζεσαι στα επαναληπτικά διαγωνίσματα του φροντιστηρίου, με τα οποία ελέγχεται κυκλικά η επίδοσή σου σε όλα τα μαθήματα.
 • Στο δρόμο για τις Πανελλαδικές, ανά δίμηνο, διαγωνίζεσαι σε προσομοιωτικά θέματα αυξημένης δυσκολίας.

Την ίδια στιγμή, εμείς ελέγxουμε το βαθμό στον οποίο ανταποκρίνεσαι στη διδακτική πρόταση και στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες του φροντιστηρίου μας:

 • Οι διδάσκοντές σου συμμετέχουν τακτικά σε συσκέψεις, μέσα από τις οποίες παρακολουθούμε την προσπάθεια που καταβάλλεις, διαπιστώνουμε τη συνέπειά σου και αναλύουμε τις επιδόσεις σου.
 • Πέρα από τις εργασίες που ανατίθενται προς όλους τους μαθητές του τμήματος, όποτε κρίνεται σκόπιμο, σου παρέχουμε εξατομικευμένο Έντυπο Εμπέδωσης της Ύλης, με το οποίο επιδιώκουμε να καλύψεις τα δικά σου κενά, να αντιμετωπίσεις τις προσωπικές αδυναμίες σου και να εξασκηθείς στα σημεία όπου εσύ χρειάζεσαι πρόσθετη στήριξη.
 • Ο σύμβουλος εκπαίδευσης, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την ευθύνη να παρακολουθεί την εξέλιξή σου, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση, αναδιαμορφώνει το πρόγραμμα των Διαγωνισμάτων σου, αν κρίνει ότι χρειάζεσαι περισσότερη εξάσκηση σε κάποια μαθήματα ή σε κάποια συγκεκριμένη ύλη, ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Με τη διαρκή αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς σου, εκπονούμε το απoλύτως Ατομικό Πλάνο Υποστήριξής σου, με ευελιξία στις προσωπικές σου υποχρεώσεις, αλλά χωρίς εκπτώσεις στις απαιτήσεις μας, ώστε να διασφαλίζουμε ότι η μαθησιακή πορεία σου θα είναι σταθερά ανοδική και σύμφωνα με τις προσδοκίες όλων μας.

 

Θα είμαστε πάντα δίπλα σου

 • Στην αρχή της σχολικής περιόδου θα παρακολουθήσεις ένα ειδικό σεμινάριο συμβουλευτικής για τις Πανελλαδικές εξετάσεις (στοχοθεσία, αποτελεσματική διαχείριση χρόνου, σύστημα μελέτης, αποτελεσματικές τεχνικές απομνημόνευσης, παρουσίαση τμημάτων Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. κλπ.).
 • Στη διάρκεια της χρονιάς σού παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη Επαγγελματικού Προσανατολισμού μέσω ειδικών test που θα σε βοηθήσουν να αποσαφηνίσεις τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα, τις επαγγελματικές αξίες και την τακτική που πρέπει να ακολουθείς κατά τη λήψη των σημαντικών αποφάσεών σου.
 • Γνωρίζουμε ότι, στο δρόμο για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, οι μαθητές που έχουν υψηλές προσδοκίες αναμετρώνται, επίσης, και με το άγχος τους. Οι καθηγητές σου θα σε βοηθήσουν, ασφαλώς, να διαχειριστείς τις ανθρώπινες και δικαιολογημένες ανασφάλειές σου με την κατανόηση που θα επιδείξουν και με τις πρακτικές συμβουλές που πρόθυμα θα σου παράσχουν. Παράλληλα, όμως, θα παρακολουθήσεις ειδικό σεμινάριο για τη διαχείριση του εξεταστικού άγχους (διαμόρφωση προσδοκιών, αντιμετώπιση πανικού, αντιστροφή των αρνητικών σκέψεων σε θετικές, προετοιμασία για την εξέταση, τεχνικές χαλάρωσης κλπ.) από καταρτισμένο σύμβουλο στην προαγωγή της Συναισθηματικής Επάρκειας και της Ψυχικής Υγείας.
 • Όταν θα χρειαστεί να συμπληρώσεις το μηχανογραφικό σου, πέρα από τις γενικές συμβουλές, ειδικός σύμβουλος είναι σε θέση να σου εξηγήσει για κάθε σχολή του μηχανογραφικού τα επαγγελματικά δικαιώματα, τα κοινωνικά κριτήρια στα οποία ενδεχομένως υπάγεσαι, τα μεταπτυχιακά, τις επαγγελματικές προοπτικές κλπ., ώστε να κάνεις την ασφαλέστερη επιλογή σχολής και τμήματος.

Τα νέα μας από το Facebook

Στοιχεία επικοινωνίας

 eidenai small
 
 
 info (@) eidenai.gr
Φόρμα επικοινωνίας
 2130699555
 2130699777
Βασιλίσσης Σοφίας 52 Μαρούσι
 
 

Μείνετε σε επαφή μαζί μας